Musefella

 • En mus kikket gjennom sprekken i veggen for å se bonden og hans kone åpne en pakke. "Hva slags mat kan denne inneholde?" lurte musa. Musa ble forskrekket over å oppdage at det var en musefelle.

   

   

  Den løp tilbake til tunet, og ropte ut: "Det er en musefelle i huset Det er en musefelle i huset!"

   

  Kyllingen klukket og løftet hodet og sa "Mister Mus, jeg kan se dette er en alvorlig bekymring for deg, men det er likegyldig for meg. Jeg kan ikke bli plaget av det."

   

  Musa snudde seg til grisen og sa "Det er en musefelle i huset! Det er en musefelle i huset!" Grisen sympatiserte, men sa "jeg er så veldig lei meg, Mister Mus, men det er ingenting jeg kan gjøre med det annet enn å be. Vær trygg du er i mine bønner."

   

  Musa snudde seg mot kua og sa "Det er en musefelle i huset! Det er en musefelle i huset!" Kua sa "Mooo, Mister Mus. Jeg synes synd på deg, men det er ingen hud av nesa mi."

   

  Så, gikk musa tilbake til huset, med hodet ned og nedslått, for å møte bondens musefelle alene.

   

  Samme natt, hørtes en lyd i hele huset - som lyden av en musefelle som fanger sitt bytte. Konen løp nedfor å se hva som var fanget. I mørket, klarte hun ikke se at det var halen til en giftig slange som fellen hadde fanget. Slangen bet bondens kone. Bonden stormet avgårde med henne til sykehuset, og hun kom hjem senere med feber.

   

   

  Alle vet at feber behandles med fersk kylling suppe, så bonden tok med seg øksen til tunet for suppen viktigste ingrediens. Men konas sykdom fortsatte, slik at venner og naboer kom for å sitte sammen med henne døgnet rundt. For å mate dem, slaktet bonden grisen. Konen ble ikke bra, hun døde. Så mange folk kom til begravelsen hennes, bonden slaktet da kua for å skaffe nok kjøtt til dem alle.

   

  Musa så på det hele fra sin sprekk i veggen med stor sorg. Så, neste gang du hører noen som står overfor et problem, og tror det ikke angår deg, må du huske: når en av oss er truet, er vi alle i faresonen. Vi er alle involvert i denne reisen som kalles livet. Vi må holde et øye med hverandre og gjøre en ekstra innsats for å oppmuntre hverandre. Hver og en av oss er en viktig tråd i en annen persons billedvev

0 comments