Bli Inspirert!

 • Bli inspirert!

   

  Føler du som mange andre, at tiden lenger ikke strekker til for å hjelpe medmennesker?

   

  Du spør deg selv, hvordan kan jeg bidra til at andre kan få en lettere ogmer meningsfull hverdag? Media og nyheter peker daglig på mennesker i nød rundt i verden, og vi forstår alle at fordelingen av klodens resurser er skjeft fordelt. Vi takker for at nød, fattigdom, krig, forfølgelse og “organisert” overgrep nærmest er som fremmedord for oss å regne.

   

  Vi ønsker kanskje å bidra på en eller annen måte, til å jevne ut disse forskjellene og skape en mer rettferdig likevekt i verden. Unnskyldningene blir ofte hvordan og har ikke tid til å engasjere verken meg selv eller andre til å bidra. Problemene er for abstrakte i vår del av verden til å bli engasjert nok, eller store hjelpeorganisasjoner blir fort for upersonlig og det blir vanskelig å se at ditt bidrag nytter og ikke bare blir borte i administrasjon.

   

  Løsningen er kanskje nærmere enn du tror? For meg ble plutselig en av mine hobbyer et verktøy for nettopp å bidra og for å hjelpe andre. Jeg synger i gospelkoret inc, som har sin forankring her i indre østfold. Gjennom konserter og turneer får jeg vært med å spre et godt budskap gjennom sang og underholdning. Koret har også gjennom en lokal frivillig organisasjon, engasjert seg i et skoleprosjekt i Etiopia. Organisasjonen heter “Grenseaksjonen” og har sitt sete i Mysen og Marker. overskudd av konserter vi holder, vil uavkortet gå til å støtte bygging av skoler i Etiopia. Med andre ord får jeg lov til å holde på med sang og musikk, samtidig som det innbringende går til å hjelpe andre mennesker på vår klode. Løsningen var så mye nærmere enn jeg trodde, og dette inspirerer meg til å fortelle deg at det nytter! Kanskje din hobby eller interesse kan være med på å generere mer enn du aner!

   

  Hvem vet?

   

  Litt om koret og Grenseaksjonen.

   

  Leif Ingvald Skaug er hovedansvarlig og korlederen i INC. Han har drevet med kor i hele sitt liv, og startet som dirigent allerede som 13-åring. I de senere år har han vært brukt mye som korinstruktør både i inn- og utland.

   

  Da han studerte i Wales startet han et tilsvarende korprosjekt som fort vokste til 30 sangere.

   

  I Salemkirken, Oslo, ledet han i mange år KorZoe som jobbet med blant andre Andrae Crouch, Abraham Laisina og Roland Utbult. Han har også vikariert som musikkansvarlig i Filadelfia Oslo. I 2007 var han Generalsekretær i Pinse For Alle (Pinsebevegelsens 100-årsjubileum i Europa) som stod for blant annet ca 500 møter og konserter i hele Norge samt en 5 dagers intens feiring i Oslo Spektrum med konserthøydepunkter som feks. Richard Smallwood, Ungfila og Hillsong United. Inc the gospel choir, har i nyere tid vedtatt å å være en bidragsyter til Grenseaksjonen, hvor overskudd fra konserter og arangement går til å støtte noen av deres prosjekter.

   

  Vennskapssamarbeidet mellom Grenseaksjonen for Afrika og Kotobe menighet i Addis Ababa, Etiopia, ble etablert i 2000.

   

  Hva går vennskapssamarbeidet ut på?

   

  Grenseaksjonen er med og bidrar til ulike utviklingsprosjekter som Kotobemenigheten arbeider med. Det er store prosjekter som går over flere år.

   

  Sendafa, som er en by som ligger 25km nordøst for Addis, har det blitt bygd en kirke/allbrukshus. Denne ble innviet i 2007.  GfA  bidro med store deler av kostnadene gjennom innkomne gaver, kollekter, inntekter fra arrangementer med mer. Etter ønske fra Kotobe  bidro GfA til driften i 2008.

   

  · Barneskolen i Kotebe  2009-2013

   

  I Kotobe har de vedtatt å satse på sin egen skole og barnehage. De har en plan om at de skal tilby alle årstrinn opptil 8.klasse. Til dette trenger de først og fremst bidrag til lærerlønninger. Sammen har vi utarbeidet en femårsplan der vårt bidrag skal være 75 000 ETB (etiopiske birr) hvert år. I dag er det ca 35 000 NOK.

   

  I 2009 ble det fra GfA overført  ca. 43 500 NOK

   

  I tillegg har det vært støtte også til kvinnearbeid og til vannprosjekt i Yerrer.  Ta deg en tur på en av våre konserter, eller ta gjerne turen innom en øvelse, om du selv vil være med å bidra. Lykke til!

   

  Cato                             

3 comments
 • kristin eriksen likes this
 • Roar Kristiansen
  Roar Kristiansen Veldig bra tiltak.Håper å tror at mange blir inspirert de også og ser på sine muligheter til å stille opp med hva de kan gjøre :-)
  March 28, 2011 - 1 likes this
 • John Kolokotronis
  John Kolokotronis Det er et viktig tema du belyser, med all ny teknologi og hjelpemidler vi i den vestlige verden har så kunne vi bruke noe av all den tiden vi sparer på å hjelpe andre! Håper at innlegg som ditt kan inspirere andre! Gleder meg til å lese om prosjektene der...  more
  April 2, 2011
 • Cato Alm Espelid
  Cato Alm Espelid Du gjør navnet stolt hehe
  April 21, 2011